:include data='blog' name='all-head-content'/> GİRİŞİMCİNİN NOT DEFTERİ -1 - GİRİŞİMCİLİK

1 Eylül 2014 Pazartesi

GİRİŞİMCİNİN NOT DEFTERİ -1

Girişimcilik,bir çok sektör arasında kendisine ve çevresine en uygun olan iş kolunu seçmek ile başlar.Girişimcinin vereceği bu karar,başarma oranını direkt etkiler.Bu sebep ile yapılacak girişimin iş kolu ve konumu çok özen ve dikkat ile incelendikten sonra seçilmelidir.Örneğin; ara sokak da bulunan bir işletme kurumsal firmalara yönelik faaliyet göstermiyor ise yani bireysel müşterilere hizmet veriyor ise konumu gereği başarı oranı düşük olacaktır.

Girişimcinin diğer dikkat edeceği konu ise sermaye temini ve planlamasıdır.Öncelik ile sermaye temini için öz kaynaklar kullanılmalı daha sonra sermayenin yüzde 30-40 nı geçmeyecek şekilde dış kaynaklar kullanılmalıdır. Girişimcilerin en büyük problem yaşadığı konu olan sermeye temini için sektörel bazda destek kredileri,yatırımcı arayışları,devlet desteği kullanılabilir.Fakat bu yollar sermaye temin edilemediği durumlarda emek gücü ile elde edilen sermaye başlama sermayesi olabilir.Sermaye planlamasında ise en az 3 ay işletme sıfır gelir edecek gibi düşünülmeli ve buna göre belirli bir miktar işletme gideri olarak ayrılmalıdır.

Girişimci olmanın karşılaşılması muhtemel bütün engellere rağmen başarıya olan inancın artarak sürdürülmesi ile doğrudan bağlantısı vardır. Biraz inceleme yapıldığında görülecektir ki ;şuan iş dünyasında büyük şirketlerin sahibi veya ortağı olan işadamlarının başarılarını altında yatan en büyük etken çözüm odaklı ve başarı hedefli çalışmalarıdır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

window.setTimeout(function() { document.body.className = document.body.className.replace('loading', ''); }, 10);