:include data='blog' name='all-head-content'/> TÜRKİYE VE AVRUPA DAKİ GİRİŞİMCİLERE 130 MİLYON EURO FON DESTEĞİ - GİRİŞİMCİLİK

30 Ekim 2014 Perşembe

TÜRKİYE VE AVRUPA DAKİ GİRİŞİMCİLERE 130 MİLYON EURO FON DESTEĞİ

Berlin merkezli yatırım fonu EarlyBird dün Türkiye ile Merkez ve Doğu Avrupa bölgelerindeki girişimler için 130 milyon dolarlık yatırım fonu ayırdığını duyurdu. Earlybird Digital East Fund (EDEF) adı verilen bu yatırım fonuyla yeni kurulan veya kurulmakta olan girişimlere yatırım desteği sağlanacak.
Türkiye’nin girişimcilik konusunda hızlı bir şekilde gelişme göstermesiyle dikkat çektiğinin de belirtildiği açıklamada önümüzdeki dönemlerde yapılacak yatırımlarda Türkiye’nin de öne çıktığı görülüyor.
European Bank for Reconstruction and Development, the European Investment Fund, the International Finance Corporation ve Türkiye’den İstanbul Venture Capital Initia
tive, Earlybird’ün ayırdığı yatırım fonuna destek sağlayan şirketler arasında yer alıyor.
Earlybird’ün Türkiye’deki faaliyetlerini Cem Sertoğlu ve Evren Üçok yönetiyor ve bu isimlere Türkiye’deki girişimleriyle adından söz ettiren Ali Kutay’da katıldı.
Türkiye’nin de adının sıkça geçtiği bu gelişmenin ardından önümüzdeki günlerde Türk ekosistemine yapılan yatırımların haberlerini daha çok duyabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

window.setTimeout(function() { document.body.className = document.body.className.replace('loading', ''); }, 10);