:include data='blog' name='all-head-content'/> GİRİŞİMCİ ENGEL TANIMAZ PROJESİ - GİRİŞİMCİLİK

7 Kasım 2014 Cuma

GİRİŞİMCİ ENGEL TANIMAZ PROJESİ

AMAÇ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan İşbirliği Protokolü kapsamında Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve KOSGEB tarafından geliştirilen ortak bir çalışma ile ''Girişimcilik Engel Tanımaz'' projesi engellilerin işgücü piyasasına dâhil olmalarını sağlayarak ekonomik ve sosyal yönden güçlendirilmelerini amaçlıyor.
KURSLAR NEREDE OLACAK
'Girişimcilik Engel Tanımaz'' projesi ilk etapta Ankara, İstanbul, Gaziantep ve Erzurum illerinde sınıflar açılacak ve eğitimler verilecek. Sınıflarda engelli kişinin engel durumunda göre tedbir alınacağından başvuru formunun eksiksiz ve doğru doldurulması önemlidir. İşitme engelliler için işaret dili tercümanı, indüksiyon döngü sistemi; görme engelliler için Braille baskılı dokümanlar, bilgisayar ekran okuma programları; ortopedik özürlüler için de ulaşılabilir mekan gibi her özürlü tek tek değerlendirilecek ve kaliteli eğitim alabilmesi için sınıflarda gerekli tedbirler alınacak. Üç hafta sürecek olan kursalar hafta içi gündüz, hafta içi akşam ve hafta sonu olmak üzere üç farklı seçenekte düzenlenecek.
KİMLER BAŞVURABİLECEK
Türkiye’nin her yerinden müracaatın yapılabildiği kurslar için talebe göre diğer illerde de sınıf açılabilecek. Kurslara işsiz, memur, işçi, emekli, iş yeri olan, iş yeri olmayan tüm engelli kişiler ve birinci derecede engelli yakınları başvuru yapabilecek. Projelerin yürütülmesinde yerel düzeyde belediyeler, STK’lar, kamu kurumları ve diğer ilgili kuruluşlardan oluşan Proje ortakları ile işbirliği sağlanarak daha çok engelli ve ailesine ulaşılması amaçlanıyor.
HEDEF
Projenin birinci aşamasında;
  • Kendi işini kurmak isteyen engellilerin uygulamalı girişimcilik eğitimine katılması
  • Engellilerin koçluk hizmetinden yararlanması ve kendi işini kurması
  • Kendi işini kuran engellilerin KOSGEB Yeni Girişimci Desteğinden faydalanması
hedeflenmektedir.
KOSGEB YENİ GİRİŞİMCİ DESTEĞİ NEDİR?
A) İŞLETME KURULUŞ DESTEĞİ:

Geri ödemesiz olan bu desteğin üst limiti için 3.000 (üç bin) TL olup, işletme kuruluş giderlerini kapsar.
B) KURULUŞ DÖNEMİ MAKİNE, TEÇHİZAT, YAZILIM VE OFİS DONANIM DESTEĞİ:

İşletmenin kuruluş tarihinden itibaren 12 (on iki) ay içinde satın alınan/alınacak makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımları için geri ödemesiz olarak verilen bu desteğin üst limiti 15.000 (onbeş bin) TL’dir.
C) İŞLETME GİDERLERİ DESTEĞİ:

Desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde gerçekleşen işletme giderlerine yönelik geri ödemesiz olarak verilen desteğin üst limiti her ay için 1.000 (bin) TL olmak üzere toplam 12.000 (on iki bin) TL’dir. Aşağıda belirtilenler işletme gideri olarak sayılır:
  • Personel net ücretleri
  • İşyeri kirası
  • elektrik, su, ısıtma, telekomünikasyon, işyerinde ürün/hizmet üretim amaçlı kullanılan makine ve teçhizata ait yakıt giderleri
D) SABİT YATIRIM DESTEĞİ:

Desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınacak, makine ve teçhizat için teminat karşılığı geri ödemeli olarak verilen bu desteğin üst limiti 70.000 (yetmiş bin) TL’dir. Ayrıntılı bilgi: www.kosgeb.gov.tr
Kendi işinizi kurmak istiyorsanız, ben de varım, girişimci engel tanımaz diyorsanız aşağıda web adresinde yer alan başvuru formunu doldurun ve ilk adımı atın…
kaynak:  www.ozurlu.oyhgm.gov.tr/kendi_isim/bilgi.aspx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

window.setTimeout(function() { document.body.className = document.body.className.replace('loading', ''); }, 10);