:include data='blog' name='all-head-content'/> İŞ KURMAYA,GİRİŞİMCİ OLMAYA HAZIR MISINIZ ? - GİRİŞİMCİLİK

7 Aralık 2014 Pazar

İŞ KURMAYA,GİRİŞİMCİ OLMAYA HAZIR MISINIZ ?

Bir iş sahibi olmak, inanılmaz ve ilgi çekici bir deneyim olabilir. İşin sırrı önceden etkili bir planınızın olmasıdır. Eğer, kısa yoldan zengin olmak, haftada sadece birkaç saat çalışmak veya biri size yapmanızı söylediği için bir iş kurmak istiyorsanız, aşağıda, şu anki işinizi bırakmamanız için 5 geçerli neden bulacaksınız. Siz de kendi işinizi kurmayı ve girişimci olmayı planlıyorsanız, mutlaka yazımızı okumaya devam edin.

Gireceğiniz riskin başlangıç maliyetini belirlemediniz

İş kurmadan önce, başlangıç maliyetiniz hakkında ve ilk senenin sonunda işinizin size ne kadar para sağlayacağı konusunda oturup düşünmediyseniz, bir iş kurmak için hazır değilsiniz demektir. İş kurmak için, yüklü miktarda krediler çeken, kendi kişisel birikimlerine yüklenmiş ve o birikimler bitince işlerinin kapanmaması için can havliyle fon arayışına girmiş birçok örnek ile karşılaşabilirsiniz. Kredi seçeneklerine ve kuracağınız işin sağlamlığına göre, size borç verecek kişi riske girip girmeyeceğine karar verir. Bir işe başlamak bir bağlılıktır ve bunun beraberinde getireceği finansal sorumlulukları anlamak sarsılmaz bir şirket kurmanın anahtarıdır.

Yakın arkadaşlarınız ve ya aileniz en iyi servis ve ya ürünün sizde olduğunu söyledi  

Bunun örneklerini artık sıklıkla görmeye başladık. Sırf aileleri ve ya arkadaşları en iyi ev yapımı kekleri ve ya en güzel elişi mücevherleri yaptığını söylediği için, bu konularsa iş kurmaya karar veren birçok girişimci ile karşılaşmak mümkündür. Bu doğru olsa bile şirketinizin ayakta durabilmesi için arkadaşlarınız ve ailenizden başka kişilerin de sözleri ve ürünlerinizi satın almaları gerekir. İş kurmaya karar vermeden önce, ürünlerinizi ve ya servisinizi test etmeli ve piyasada size yer olup olmadığı konusunda iyi bir araştırma yapmalısınız.

Şimdiki işinizde uzun saatler boyu çalışmaktan yoruldunuz ve patronunuzdan nefret ediyorsunuz

Şimdiki işinizden bıktınız ve kendi işiniz olursa, hem gün içinde daha az saat çalışacağınızı, hem de ensenizde bir patron nefesi olmayacağını düşünüyorsunuz. O kadar da hızlı değil! Eğer kendi işinizi kurduğunuzda şimdiki kadar yoğun ve uzun saatler çalışmayacağınızı düşünüyorsanız, büyük bir hayal kırıklığı ile karşılaşacaksınız demektir. Ayrıca yeni bir dizi patronlarınız olacak; müşterileriniz!  Yeni bir işe başlamak daha fazla zaman ve emek gerektirir ve aynı zamanda da size düzensiz ödenen paralar demektir!

Kısa zamanda çok para kazanmak istiyorsunuz

Sevdiğiniz işi yaparken çok para kazanmayı istemek tabii ki yanlış değil sadece bu, ilk 1-2 yılda olabilecek bir şey değil. Güçlü bir pazarlama ve iş planıyla başlamalısınız ki bu da size gelişim, büyüme ve başarı getirecek mükemmel bir yol haritası demektir. Bu noktada sabırlı olmak ve ilk birkaç sene para kazanmamayı göze almak, hayal kırıklığı yaşamamanız ve hevesinizi kaybetmemeniz açısından önemlidir.

Risk almaktan ve başarısızlıktan korkuyorsunuz

Eğer risk almak ve başarısız olmak düşüncesi sizi korkudan ve tedirginlikten titretiyorsa, iş fikrinizi çok dikkatli bir şekilde değerlendirmelisiniz. Bir işyeri sahibi olarak bir çok planlı ve ya beklenmedik karar vermeniz gerekecek.  Her verilen karar belli bir risk içerecek, bu sebeple bir işletme sahibi olarak, kendi yeteneklerinize güveniyor olmalısınız.
Korku, işin içinde bilinmezlik olduğu için çok doğal bir his ama işyeriniz için gereken adımları atarsanız, korkunuzun üstesinden gelebilirsiniz de. Bu konuda size yardım edebilecek kitaplar, kaynaklar ve danışmanlar da var.

Sonuç olarak her yeni kurulan işletmenin %80’i ilk iş yılı içerisinde başarısızlıkla sonuçlanır. Belirli bir amaç, tutku ve adanmışlık başarı için gereklidir. Bu özelliklere sahip değilseniz size tavsiyemiz, severek çalışacağınız bir iş bulmanız veya şu anki işinizde çalışan olarak kalmanız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

window.setTimeout(function() { document.body.className = document.body.className.replace('loading', ''); }, 10);