:include data='blog' name='all-head-content'/> ENGELLİ GİRİŞİMCİYE 100 BİN TL DESTEK - GİRİŞİMCİLİK

3 Kasım 2013 Pazar

ENGELLİ GİRİŞİMCİYE 100 BİN TL DESTEK

Kendi işini kurmak isteyenlere tanınan fırsatların günden güne arttığı Türkiye’de son planlanan destek projesi engellilere yönelik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kendi işini kurmak isteyen engellilere 100 bin TL’ye varan destek sağlayacak.

“Girişimci Engel Tanımaz”
“Girişimci Engel Tanımaz” adı altında faaliyete geçecek projede amaç, engellilere önce eğitim vermek, ardından maddi destek sağlayarak kendi işlerini kurmalarını sağlamak. KOSGEB Yeni Girişimci Desteği’nden sağlanacak bu maddi yardımın, işletme kuruluşuna dair olan kalemleri ise geri ödemesiz olacak.
Proje için tüm Türkiye’den başvuru yapılabilecek. Eğitimler KOSGEB’in eğitim merkezlerinin bulunduğu İstanbul, Ankara, Erzurum ve Gaziantep illerinde verilecek. Eğitimler engelli vatandaşlarımızın özel durumlarına göre özel platformlar üzerinden verilecek. İşitme engelliler için işaret dili tercümanı, indüksiyon döngü sistemi; görme engelliler için Braille baskılı dokümanlar, bilgisayar ekran okuma programları; ortopedik özürlüler için de ulaşılabilir mekan gibi her özürlü tek tek değerlendirilecek ve kaliteli eğitim alabilmesi için sınıflarda gerekli tedbirler alınacak.
Eğitimlerini tamamlayıp projeleri kabul edilen engelli girişimciler, dört kaleme yayılan ve 100 bin TL’ye varan destek alabilecekler. Bu dört kalem şu şekilde:
  • İşletme Kuruluş Desteği
  • Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Yazılım ve Ofis Donanım Desteği
  • İşletme Giderleri Desteği
  • Sabit Yatırım Desteği
İlk üç kalem için toplam 30 bin TL tutarında bir destek verilecek ve bu miktar geri ödemesiz olacak. Sabit yatırım desteğinin ise üst limiti 70 bin TL olacak ve işletmenin kar yapmaya başlamasının ardından adım adım geri ödenecek. İşletmenin kar yapmaması durumunda geri ödeme prosedürünün nasıl şekilleneceği ise henüz belli değil.
Her Girişimciye Koç Desteği
Engelli girişimcilere yapılan destek eğitim ve maddiyatla sınırlı kalmayacak. Kendilerine akıl hocalığı desteği sağlaması için meslek odaları ve derneklerden gönüllü koç yardımı alacaklar. Bunun yanı sıra seminerler ve toplantılar vasıtasıyla sektörlerinin farklı girişimcileriyle tanışıp, işadamlarıyla bir araya gelmeleri sağlanacak.
Projenin pilot aşaması Ankara’da gerçekleştirilecek. Pilot uygulamanın ardından son hali verilen “Girişimci Engel Tanımaz” projesi tüm ülke çapında hayata geçirilecek ve Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesi üzerinden başvuru alacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

window.setTimeout(function() { document.body.className = document.body.className.replace('loading', ''); }, 10);